divendres, 2 de febrer del 2007

Segones oportunitats

En un llenguatge romàntic, les segones oportunitats son les que porten a dos amants a reviure l’amor que han perdut, que s’ha amagat darrera els problemes de cada dia.

En un llenguatge polític, les segones oportunitats son les que porten als votants a tornar a confiar en els que t’han mentit, per convicció i esperança en un futur més just.

En un llenguatge acadèmic, les segones oportunitats son les que et porten a tornar-te a presentar a un examen després de suspendre’l per no estudiar prou.

En un llenguatge social, les segones oportunitats son les que et porten a creure novament en les persones que t’han decebut.

Hem de creure en les segones oportunitats?

Romànticament, encara que m’agradaria pensar que sí, les experiències que he vist al meu voltant -i el desig que tinc- em diuen que no. Políticament, malauradament, cada vegada estic més convençuda que no, avui mateix ja m’han decebut. Acadèmicament, existeixen les segones, les terceres, les quartes si realment al final t’ho proposes. I Socialment, figura que crec en la bondat de l’home, i per tant creuré que tothom pot canviar –o si més no, modificar conductes- i per tant, que es pot donar una segona oportunitat.

Convenç?

1 comentari:

k ha dit...

Hi he estat pensant i crec q a vegades volem creure en les segones oportunitat i en les terceres, però... al final veiem que no funcionen. Sempre acaben sortint les coses que hem fet malament les altres vegades, així que ... podria dir que no crec en les segones oportunitats encara que m'agradaria creure-hi.
Ptnets.