diumenge, 1 d’abril del 2007

Diumenge de Rams


Avui és diumenge, però per molts no és un diumenge qualsevol. És diumenge de Rams. Passeges de bon matí i ensopegues amb una multitud que s’ha aixecat amb un objectiu comú; anar a beneir la palma, ... van cap a missa. Tots! grans, joves, nens, tots van empolainats en la mateixa direcció i amb el mateix objectiu.
Però, si ho pensem fredament podríem veure-ho com un acte d’hipocresia, pq. no ens enganyem, menys del 50 % de tota aquella multitud aglutinada fora de l’església, amb les seves palmes, els seus palmons, les seves branques de llaurer, d’olivera, etc., no assisteixen a missa ni dues vegades l’any.
Aleshores ... pq. hi van ??? pq. fan tota aquesta parafernàlia si realment no ho senten?? pq. fan una expressió de felicitat radiant?? No sé ... la veritat és que no ho sé, però el que si que sé .. és que potser és una simple excusa per estar junts, acompanyats, seguir les tradicions o simplement per fer alguna cosa conjunta amb la família. I com a mínim un dia a l’any estar units i demostrar-se que s’estimen.
Potser no té sentit, però no creieu que qualsevol excusa és bona?

1 comentari:

rits ha dit...

a mi m'agradava la palma per fer serrells al palmó.

després vaig tenir època de rebote i no hi anava.

ara vaig perquè setmana santa per mi comença a tenir cert sentit, apart de les vacances.

m'és igual perquè ho faci la gent, m'és igual que cada vegada sigui menys gent. però és una festa bonica.