dijous, 1 de febrer del 2007

El canvi climàtic de cada dia

Des de fa uns quants dies, m'arriba, per diverses bandes, el correu sobre l'apagada de llum que es vol fer aquest vespre de 19.55 a 20h com a protesta de l'ús indiscriminat que fem de l'energia i que és un dels causants del conegut, i alhora desconegut, canvi climàtic.

Aquests correus han donat tantes voltes que al final fins i tot s'han fet pesats. I han donat tantes, i tantes voltes, que els nostres estimats polítics s'hi han adherit, i si no mireu les notícies...

http://www.lavanguardia.es/gen/20070201/51305014425/noticias/edificios-emblematicos-de-barcelona-y-las-principales-ciudades-catalanas-se-apagaran-esta-tarde-generalitat-sant-cugat-badalona-sabadell-lleida-paris.html

Ai, és que tenim uns polítics que no ens mereixem!!!

Ara tothom està preocupat pel canvi climàtic, la desertització de la Península, la sequera, el desglaçament dels pols,..... però en canvi el creixement energètic no s'atura. I d'això, els polítics en tenen una bona part de responsabilitat. Evidentment el consumisme irracional i l'afany de creixement econòmic no es pot (no el volen) canviar. Per tant hi ha alguna cosa que no quadra a l'equació. Així que, en la meva modesta opinió, em sembla una mica incoherent que s'adhereixin a aquesta iniciativa, que crec, és popular. És més, m'indigna!!!

L'Estat espanyol tot i que fa uns anys tenia un consum de emissions poc elevat dins de la bombolla europea –fórmula que s’utilitza al Protocol de Kioto per regular el nivell d’emissions permeses per als estats de la Comunitat Europea- va seguir amb una política agressiva d’augment d’emissions –sobretot en els governs del PP-, doncs com que en podia emetre més, vinga que hem de ser com els altres!! Ha anat augmentant-les i ara ja és un dels principals emissors contaminants de la bombolla europea. Això sí, el creixement econòmic a l'Estat ha continuat creixent en els darrers anys (però perdoneu-me, jo no el veig per enlloc; continuo igual, o més, pobre que fa uns anys).

Per tant, que els governs autonòmics i locals facin el paripé i es facin els ecològics, em sembla una mica frívol, ja que no fan gaire cas a les polítiques medi ambientals europees, i en molts casos només les podem entreveure en les llavors que ens envien per plantar al gran jardí de casa meva. Crec que ja és hor que facin totes les mesures legislatives i econòmiques que estan al seu abast. Però, primer hauran de renunciar a alguna cosa. Ho faran?

A més, i deixant els polítics que m’emboliquen i em donen mal de cap, crec que l'aturada és una bona iniciativa, que serveix per crear consciència a la gent, però també crec que és una feina que tenim cada dia tots i totes. No podem apagar els llums 5 minuts i, just després, encendre la calefacció per anar en màniga curta a casa. Crec que la cura del medi ambient l'hem de fer cada dia, o si més no, procurar tenir-la present (doncs també és veritat que és molt difícil, tenim hàbits que costen de canviar, fins i tot per mandra, i jo la primera).

Tot i així, tot i estar indignada, apagaré els llums, desconnectaré aparells i m’emocionaré quan vegi que moltes institucions ho fan, que molta gent ho farà. Potser és el primer gra de mostassa que cal sembrar per canviar el nostre estimat i malmès món. A mi m’agrada pensar que és així....

3 comentaris:

rits ha dit...

lulamy, he estat bona minyona i he passat pàgina, he deixat l'enamorament de l'amor per un altre dia

Anònim ha dit...

MOLTES FELICITATS R!
Ës un petit pas per a tu, pero un de molt gran per a la teva autoestima!! Que hi ha molts altres temes interessants que comentar. I justament has começat per un dels meus preferits: la política! "Ells" ja n´han tingut moltes d´oportunitats, i totes les han desaprofitat... per això hi he perdut irreversiblement la fe...

Anònim ha dit...

Per cert, jo vaig apagar les llums del centre mèdic on treballo... si que tinc fe en les persones, i en la suma de les seves voluntats!